dimarts, 12 de maig del 2015

F.C. BARCELONA 6 - CERDANYOLA C.H. 1

Derrota contundent davant del líder al Palau Blaugrana. La falta de concentració en els minuts inicials va permetre al Barça avançar-se ràpidament en el marcador amb un 2-0. Tot seguit ens varem treure la son de les orelles, estirant línies i creant bones ocasions de gol. Possiblement el resultat no reflexa l’equilibri i lluita durant molts minuts de partit. La falta d’encert i la bona actuació d’en Tino no es va permetre entrar dins el partit. Una vegada més el jugador vallesà més destacat va ser l’Albert, demostrant el perquè es el porter menys golejat de la categoria.

F.C. Barcelona: Tino, Segarra (1), Tibau, Rovira (1), Cairo (3) (cinc inicial), Plaza, Coll (1)

CERDANYOLA CH: Albert, Chus, Joan, Toni, David (1) (cinc incial), Jc. Pérez, Ignasi.

Gols: 1-0 Rovira, 2-0 Cairo, (mitja part), 2-1 David, 3-1 Cairo, 4-1 Cairo, 5-1 Coll, 6-1 Segarra.

Per tenir una mínima opció davant del Barça has de defensar perfecte, tot aprofitant les ocasions que puguis generar. Sabíem que la defensa en zona hauria d’anar basculant per evitar qualsevol atac dels jugadors blaugranes. A les primeres de canvi i després d’un mal refús de la defensa vallesana, la bola li cau a l’stick d’en Toni Rovira que remata a plaer al fons de la xarxa 1-0. En la jugada posterior després d’un contracop, en Gaby Cairo remata davant la sortida de l’Albert. Encara que el nostre porter atura la bola en primera instància, de nou Cairo tot sol punxa la bola per fer pujar el 2-0. Sens dubte que aquests gols tan matiners feien mal en l’equip vallesà donades les facilitats a l’equip blaugrana. A partir d’aquest moment el Cerdanyola comença a defensar amb més determinació i genera les primeres ocasions a la porteria d’un segur Tino Martínez. El Barça amb un joc ràpid i precís, gairebé al primer toc, insistia en la porteria de l’Albert. Amb un Ivan Tibau molt actiu però sense encert de cara a porta, i amb dos killers com son en Toni i en Gaby, el Barça buscava insistentment ampliar el marcador. La rotació en les dues banquetes s’anava produint, donat el ritme embogit a les dues porteries. En aquesta primera part el Cerdanyola va disposar de forces contracops arribant amb claredat a la porteria blaugrana posant a prova al seu porter. L’Ignasi de jugada individual aconseguia rematar a porteria aturant en Tino la bola amb el casc, en una de les jugades més clares pel Cerdanyola. Cap el final dels primers vint-i-cinc minuts l’àrbitre assenyalaria un rigorós penal en l’àrea del Cerdanyola. En Gaby seria l’encarregat d’executar-lo però l’excel·lent intervenció de l’Albert va impedir el gol. Amb l’avantatge inicial de 2-0 arribem a la mitja part, amb més bones sensacions de l’equip degà.

Després de mantindre un bon ritme de joc durant forces minuts de la primera part, començaven la segona amb la mateixa energia. Prova d’això es que en el minut 2 de la represa i després d’una ràpida contra d’en David aconseguia reduir distàncies amb el 2-1. En una contra quasi sol marca de xut de cullera, el que després seria l’únic gol vallesà. El gol feia justícia a la lluita desplegada durant molts minuts però dos jugades d’en Gaby Cairo tornaven a incrementar l’avantatge en el marcador. Després d’una gran triangulació blaugrana, en Gaby tot sol de marca, aconsegueix de xut ras batre a l’Albert amb el 3-1. Al cap de pocs minuts, el mateix jugador realitza una jugada d’u contra u deixant anar un sublim xut de cullera que toca el pal i a dins 4-1. La tímida reacció del Cerdanyola va ser eixugada per dos gols del crack argentí. L’equip però lluny d’enfonsar-se, va seguir lluitant i durant molts minuts va arribar amb claredat a la porteria d’en Tino. El Cerdanyola va disposar de contracops i alguna clara rematada dins l’àrea però també va aparèixer la versió mes segura del porter local. L’ocasió més clara per part del Cerdanyola va arribar en una falta directa, un cop el Barça va cometre les deu faltes. L’Ignasi va realitzar una execució quasi perfecta, però la seva rematada va anar a la creueta de la porteria. L’àrbitre amb poques llums i moltes ombres, no va assenyalar algun clar penal en l’àrea blaugrana com després reconeixia el mateix Gaby Cairo. Ja en el tram final de partit el Barça va aprofitar per marcar dos gols més. El 5-1 obra d’en Lluís Coll, amb un gol marca de la casa. Entrant per la banda esquerra penja una bola per el pal curt sorprenent a l’Albert. Dintre dels últims tres minuts una gran jugada d’en Miguel Plaza finalitza amb un fort xut, i el rebot posterior es aprofitat per en Lluís Segarra per marcar el definitiu 6-1.

Victòria totalment justa del Barça, encara que el resultat no reflexa la brega durant molt minuts a la pista. Les concessions al rival i la falta d’encert han estat claus per poder aconseguir quelcom positiu. De fet es la derrota més clara que hem patit aquesta temporada.

Bon tercer temps al Ferreiro amb tot l’equip blaugrana amb l’excepció de l’Ivan Tibau. Bon sopar, molt bon rotllo i germanor entre els integrants de tots dos equips. Desitgem sort al Barça en la Final a 4, encara que creiem que no li caldrà. Fins la propera temporada companys!!