dijous, 17 de desembre del 2015

F.C. BARCELONA 5 - CERDANYOLA CH 3

Molt bon partit d’hoquei veterà ahir al Palau Blaugrana davant del campió actual de la lliga. Sabíem de la dificultat d’aconseguir quelcom positiu, tant pel parquet del Palau com per l’excel·lent qualitat dels seus jugadors. Així i tot vam fer una primera part molt complerta, defensant molt ordenats i aconseguint una curta avantatge 1-3. Ja a la segona un Barça mes poderós físicament va decantar la balança cap al seu favor, però havent de treure la qualitat per endur-se els tres punts.

A destacar per la part blaugrana un Miguel Plaza director de joc, i un David Cáceres sobrat de qualitat. En Tino a la segona part no es va deixar sorprendre, aturant fins i tot un penal. Per la part vallesana, un gran Albert a la porteria i la resta de l’equip a un bon nivell. Varem trobar a faltar l’absència d’en Joan Carles Aguilera.

F.C. BARCELONA: De Moya, Segarra (2), Plaza (1), Cáceres, Cairo (2) (cinc inicial), Rovira i Tino Martínez.

CERDANYOLA CH: Albert, Txus (1), Joan, David, Toni (2) (cinc inicial), Ignasi, Jc. Pérez

Gols: 0-1 Toni, 1-1 Cairo, 1-2 Toni, 1-3 Txus (mitja part), 2-3 Cairo, 3-3 Segarra, 4-3 Plaza, 5-3 Segarra

Començava el partit a l’estil dels últims enfrontaments entre tots dos equips. Un Barça amb defensa individual i un Cerdanyola que defensava amb zona. Primers minuts d’empenta blaugrana davant d’una defensa vallesana molt sòlida i d’un Albert molt segur. Ben aviat l’equip degà es posaria per davant en el minut 2 de partit. En Toni aconsegueix prendre la bola a un defensa local i marxa tot sol cap a la porteria d’en De Moya marcant el 0-1. Poc ens duraria l’avantatge quan passat un minut i mig en Gaby aprofita un rebot per fer l’empat 1-1. Davant d’un xut defectuós que toca la tanca de darrera la porteria, la bola arriba a l’stick d’en Gaby que de primera sorprèn a la defensa rival. El Barça feia circular amb rapidesa la bola per intentar trobar forats davant del quadre rombe vallesà. En David Cáceres fa ser el millor jugador blaugrana en aquesta primera part, creant perill i fent jugar a l’equip. El Cerdanyola no renunciava a l’atac i també posava setge a la porteria d’un bon De Moya. En l’equador d’aquest primer temps es torna a avançar l’equip verd i blanc. En Joan entrant per la banda esquerra i sol de marca, etziba un fort xut de pala i en Toni desvia la bola lleugerament per fer pujar el 1-2. El conjunt local no baixava el ritme de joc i seguia insistint damunt la porteria de l’Albert. Per contra nosaltres també disposàvem de clares ocasions, com un ú contra ú d’en David davant el porter barceloní. Fallar aquestes ocasions tant clares ens passaria factura al final. Quan més insistia el Barça arribaria el tercer gol del Cerdanyola. En Txus passada mitja pista sorprèn amb un xut ras al porter blaugrana, que arriba a tocar la bola però aquesta s’endinsa mansament. Amb aquest resultat 1-3 arribem al final dels primers vint-i-cinc minuts, havent quallat l’equip un bon partit fins aleshores.

L’esforç realitzat a la primera part ens va passar factura a la segona. El Barça va demostrar clarament perquè son els millors i davant la nostre davallada física ho van saber aprofitar. En Gaby no va estar tan actiu com d’altres vegades, però la seva qualitat de cannonieri està fora de dubtes. En el minut cinc de la segona en Cáceres punxa una bola des de fora l’àrea i en Gaby toca lo just per posar la bola dins la porteria i marcar el 2-3. Al Cerdanyola li cremava la possessió de la bola, i la defensa blaugrana no donava treva. En Tino molt segur, i realitzant com sempre grans actuacions davant el Cerdanyola, va ser un mur en la segona part. En David va disposar d’un fort xut ben col·locat com a ocasió més clara. També l’Ignasi va tenir una rematada dins l’àrea però sense sort de cara a gol. A falta de 12 minuts pel final van venir els millors minuts dels blaugrana, triangulant i movent la bola amb molt criteri. Sense cap opció per l’Albert, en sis minuts van caure tres gols blaugranes pràcticament amb els mateixos moviments. En Lluis Segarra marcava el 3-3 en una bona rematada a l’escaire. Quasi seguit en Miguel Plaza de fort xut de cullera tornava a posar la bola a la creu i agafant l’equip blaugrana el primer avantatge en el marcador 4-3. Com a mínim si podem dir que el Barça va haver de treballar 40 minuts per poder posar-se per davant del marcador. Varem demanar temps mort per mirar d’aturar el ritme de joc rival. A la represa i amb una altre jugada calcada a les anteriors, de nou en Segarra marcava el 5-3 definitiu. La màquina blaugrana es posava en marxa marcant el camí de la victòria final. A falta de 5 minuts pel final, l’àrbitre Josep Maria Masdeu, xiula un clar penal a l’àrea del Barça. En David es l’encarregat de llençar-lo per dues vegades, després que l’àrbitre el fes repetir. En cap de les dues està encertat i no aconseguim escurçar distàncies. Cap al tram final el Barça encara disposa d’alguna ocasió però sense conseqüències pel marcador final.

Victòria justa del Barça davant d’un bon Cerdanyola que va intentar competir contra els millors. Ens quedem amb les bones sensacions de l’equip en la primera part, donat que es molt difícil poder guanyar al Palau. En Lluis Segarra es va destapar com a golejador amb dos gols. Potser Luiggi podries haver-ho fet una altre dia no...!! Això si ho seguirem intentant!!

En David i en Joan es van voler fotografiar plegats, ja que en Fran fill d’en David juga en el prebenjamí de l’Sferic on es el l’entrenador en Joan. Grans amics fora i rivals a la pista.

Bon tercer temps al Ferreiro i bona sintonia amb els jugadors blaugranes. Aprofitem per desitjar bones festes de Nadal i bona entrada d’any 2016. Seguirem gaudint de l’hoquei veterà amb tots els equips participants!