dilluns, 17 de març del 2014

CH RIPOLLET 2 - CERDANYOLA CH 1

Derbi disputat divendres passat a la pista de Ripollet. Un equip local molt més jove va saber aprofitar les seves ocasions per aconseguir tres punts molt importants. El resultat final potser ja ho diu tot, màxima igualtat i gran actuació de tots dos porters. El Cerdanyola, una vegada més, va disposar de moltes ocasions per marcar però la gran actuació de l’Ernesto Ferrer ho va impedir.

CH RIPOLLET: Ferrer, J.Pedemonte, Messeguer, Jover, E.Pedemonte (1) (cinc inicial) Setién (1), Pifarré, Castellsagué.

CERDANYOLA CH: Albert, Chus, Joan (1), Joan Carles, David (cinc inicial), Toni, Jc. Pérez, Jordi.

GOLS: Segona part 1-0 Setién, 1-1 Joan, 2-1 E. Pedemonte

Primera part sense gols, cosa que demostra que els porters de tots dos equips estaven realitzant una actuació perfecte. En els primers minuts seria el Ripollet qui disposaria de dues bones ocasions per obrir el marcador. En dos contracops perillosos, primer E. Pedemonte i després Ferran Jover rematen davant l’Albert, que atura les escomeses amb autoritat. Semblava que el Ripollet volia imposar un bon ritme des del principi, davant d’un Cerdanyola sorprès per aquests dos contracops. L’equip local no va tenir continuïtat i de mica en mica el joc del Cerdanyola es va anar imposant. L’equip degà va començar a moure la bola davant la defensa en zona del Ripollet, i va començar a crear perill mitjançant la davantera Novell-Aguilera. Sens dubte que el protagonista del seu equip va ser el porter Ferrer, perquè va ser l’artífex de que no encaixar cap gol en aquesta primera part. L’equip cerdanyolenc ho va intentar des de fora l’àrea mitjançant forts xuts i en jugades de contracop. Fins i tot en l’ocasió mes clara del Cerdanyola, en Toni des de la banda dreta envia la bola al pal després d’un xut de pala. Tots dos equips van anar movent les banquetes per mirar de donar descans als jugadors en pista. L’entrada de Dani Setién aportava serenitat al seu equip, en els moments en que el Cerdanyola creava més perill. Arribem a la mitja part sense gols i lamentant les ocasions no aprofitades.

Ja en la segona part el partit va guanyar en intensitat en totes dues àrees. El Ripollet més incisiu en el segon temps va tenir més perill amb un Setién protagonista. La veritat es que en Dani acostuma a fer bones actuacions davant del seu equip, encara que rival durant un dia. Ell mateix seria l’encarregat d’obrir el marcador 1-0 cap el minut 35 de partit. Un xut molt bombejat des de mitja pista toca el travesser de la porteria i la bola acaba tocant la xapa interior. Possiblement el xut havia estat un pel alt, però l’àrbitre Clemente amb una actuació molt discreta, va acabar donant el gol. Les ocasions en una i altre porteria s’anaven succeint i el partit a falta de 15 minuts es posava molt emocionant. De nou però seria l’àrbitre qui xiularia un  polèmic penal en considerar que el defensa verd-i-blanc Chus s’emportava la bola amb el pit. Val a dir que el rebot de la bola en el pit va ser totalment involuntari, i el defensa no va tenir temps de reacció. En Setién seria l’encarregat de llençar el penal, però a instàncies de l’àrbitre ho va haver de fer dos cops. En el primer cop el jugador del Ripollet va marcar però l’àrbitre el va fer repetir en avançar-se en la sortida els jugadors del Cerdanyola. Ja en el segon cop l’Albert atura el xut, faltant encara molts minuts per endavant. Quan el partit estava més obert arriba l’empat del Cerdanyola. En un contracop de tres contra dos, en Joan culmina una jugada xutant a l’escaire 1-1 amb un Ferrer tapat per la seva pròpia defensa. En els minuts següents el partit embogeix en una i altre porteria. El Cerdanyola hauria d’haver calmat el joc, però no va fer-ho i així el Ripollet ho va aprofitar per marcar el 2-1 definitiu. En una jugada dins l’àrea de l’Albert, hi ha diferents rebots arribant un d’ells a l’Enric Pedemonte que aprofita per marcar sense oposició. Quedaven poc menys de cinc minuts i el Cerdanyola es va abocar a la porteria del Ripollet en busca de l’empat. El Ripollet es va tancar pràcticament dins l’àrea amb els cinc jugadors per mirar de no encaixar l’empat. La jugada més clara per a fer l’empat va ser una rematada a l’aire d’en Joan a passada d’en Joan Carles Pérez. El porter del Ripollet va reconèixer que havia tingut sort, ja que la bola li va passar per sota les cames i miraculosament no va entrar. També en David va tenir opcions de marcar, on fins i tot va rebre alguna falta dins l’àrea que l’àrbitre podria haver xiulat com a penal. En el segons finals el Cerdanyola va cometre la desena falta, cosa que li permetia al Ripollet disposar d’una falta directa. No es va arribar a llençar perquè el temps s’havia exhaurit.

Derrota per la mínima davant un equip lluitador que porta dues victòries consecutives i va sortint del pou. Decepció en l’expedició del Cerdanyola, ja que davant un rival directe no hauríem d’haver fallat. La propera setmana tenim un partit vital davant el Congrés, amb el retorn a l’equip d’en Quim Pauls després de la seva lesió. Esperem que l’equip pugui remuntar el vol i tingui opcions de lluita fins el final.

Com sempre varem compartir taula en el Bar del Pavelló de Ripollet fins ben entrada la matinada.