dissabte, 30 d’abril del 2016

CERDANYOLA CH 4 - FC. BARCELONA 5

Gran partit la nit de dijous davant del líder de la Lliga catalana de Veterans el FC. Barcelona. Els últims enfrontaments amb els blaugranes han estat molt disputats i l’últim no va ser una excepció. Partit amb alternatives en el joc dels dos equips, on l’equilibri de forces va ser la característica més destacada. Menció especial pels dos porters, que a banda dels gols encaixats, van demostrar el perquè son dels millors d’aquesta lliga.
Per la banda blaugrana va destacar un gran Miguel Plaza, director de joc i autor d’un hat trick. La qualitat de la resta de l’equip el va acompanyar en tot moment, aconseguint el gol de la victòria a falta de dos minuts pel final. Molt bon partit de l’equip degà en línies generals, on fins a quatre jugadors van aconseguir foradar la porteria d’en Tino Martínez. L’esforç però no va tenir premi en forma de punts però l’entrega i la lluita demostren l’orgull de tot l’equip.
CERDANYOLA CH: Albert, Txus, Joan (1), David (1), Toni (1) (cinc inicial), Jc. Pérez, Ignasi (1)

FC. BARCELONA: Tino, González (1), J.Torner, Cairo, Rovira (1) (cinc inicial), Plaza (3), Coll.
Gols: 1-0 Toni, 1-1 Plaza, 2-1 David, 2-2 Plaza (mitja part), 2-3 Rovira, 3-3 Joan, 3-4 Plaza, 4-4 Ignasi, 4-5 González

Primers vint-i-cinc minuts de joc molt disputats, amb ocasions per ambdues bandes i amb empat provisional al descans. Un Cerdanyola ben tancat darrera intentava no donar opcions a la davantera blaugrana, mentre buscava perill al contracop. Així en el minut 3 de partit en Toni marxa tot sol per la banda esquerra i defineix amb una excel·lent arrossegada a l’escaire 1-0. Aquest gol donava confiança a l’equip local, el qual disposaria de bones ocasions. Entre elles una altre arrossegada d’en Toni però aquest cop ben aturat per en Tino, una rematada perillosa d’en David i una acció personal d’en Joan amb un xut de pala des de fora l’àrea. El Barça també arribava amb perill a la porteria de l’Albert, però el porter del Cerdanyola va estar un altre vegada immens. Els xuts llunyans de l’Oscar González i les rematades d’en Gaby Cairo i Toni Rovira posaven a prova la defensa vallesana. Arribem al minut 10 de la primera part i el Barça comença a rodar la banqueta. L’entrada d’en Miguel Plaza donaria un altre aire a l’equip blaugrana creant molt més perill. Així en el minut 12 arribaria l’empat 1-1 marcat per en Plaza. Després d’una bona triangulació de la davantera blaugrana, el jugador barceloní defineix amb un xut ras. A partir d’aquest instant el partit embogeix per moments amb clares arribades a l’àrea d’un i altre equip. Tots dos porters però ajuden als seus equips aturen les escomeses de les davanteres. El Cerdanyola es tornaria a avançar 2-1 en el marcador després d’una jugada personal d’en David Novell. El jugador vallesà i màxim golejador del seu equip va quallar una molt bona actuació portant de corcoll a la defensa del Barça. El Barça seguia posant perill a la porteria local, però un Cerdanyola molt ordenat mantenia la mínima avantatge en el marcador. Quan faltaven pocs minuts pel final de la primera part arribaria el gol de l’empat blaugrana. Després d’un atac d’en Plaza amb un xut als peus d’un defensa, en David recupera la bola al racó de la seva àrea. Tot seguit el davanter vallesà marxa per velocitat per la tanca, però en l’acció del regat la bola li marxa enrere i en Plaza que baixava a defensar es troba amb la bola tot sol davant del porter. Acció desafortunada pel Cerdanyola però ben aprofitada pel Barça per posar l’empat al marcador. Amb aquest resultat arribem al final de la primera part.

A la segona meitat el Barça començaria amb cert domini en el joc, amb un Cerdanyola que mantenia el resultat gràcies a les intervencions del seu porter. L’equip blaugrana amb molta paciència i qualitat es dedicava a moure la bola, davant d’una defensa local molt tancada. El Cerdanyola es veia assetjat pel joc rival, conscient de que no podia donar facilitats. Després de molts intents el Barça aconsegueix marcar un nou gol. El joc ràpid i precís dels blaugranes provoca que en Toni Rovira quedi lliure de marca i aconsegueixi rematar al fons de la xarxa. La bola va ser aturada per l’Albert en primera instància però finalment va entrar lentament. Per primera vegada el Barça es posava per davant del marcador després de quasi 35 minuts disputats. El Cerdanyola no va donar el braç a tòrcer i tant en Toni com en David continuaven posant perill en la porteria rival. El partit es tornava a trencar i les accions en una i altre porteria eren continues. No hi havia treva i els dos equips volien anar a guanyar. A falta de 10 minuts pel final arribaria l’empat del Cerdanyola. En Joan aconsegueix robar una bola a la pista del Barça i combina amb en Toni. En una jugada de dos contra ú, en Toni remata davant d’en Tino aturant aquest la bola. El rebot posterior es aprofitat per en Joan que aconsegueix l’empat 3-3. Molt poc duraria l’alegria pel Cerdanyola, ja que tan sols treure de mig camp en David Plaza aconseguia un nou gol. El jugador blaugrana s’endinsa per la banda dreta i llença una arrossegada cap a porteria aconseguint el 3-4 i el seu hat trick particular. Val a dir que l’Albert estava cobert pel seu propi defensa i no va tenir opcions d’aturar la bola. De nou el Cerdanyola havia de tornar a lluitar per aconseguir quelcom positiu. L’equip degà va tenir bones ocasions però en Tino es mostrava molt segur. En el tram final del partit a falta de 5 minuts, el Cerdanyola aconsegueix de nou l’empat 4-4. Una jugada personal de l’Ignasi acaba amb la bola dins la mateixa línea de porteria. Jugada molt discutida pels jugadors del Barça entenent que la bola no havia entrat. L’àrbitre en Carles Lacambra va acabar donant el gol. El Cerdanyola aprofita el moment per demanar un temps mort. A la represa tots dos equips van a per la victòria, ja que cap dels dos vol l’empat. Quan falten 2 minuts pel final una nova jugada de la davantera blaugrana provoca una superioritat en atac, i l’Oscar González lliure de marca aconsegueix el definitiu 4-5. Curiosament un ex-jugador de Cerdanyola, l’Oscar, aconseguia el gol de la victòria en un partit molt disputat. Fins els últims segons ho varem intentar, amb un Barça amb 9 faltes d’equip que intentava esgotar la possessió. Així arribem al final del partit.
Victòria del Barça en un gran partit veterà, que va haver de lluitar fins el final per endur-se els tres punts. El Cerdanyola possiblement va merèixer més, donat que un empat podia haver sigut més just. Bones sensacions del Cerdanyola davant de l’aspirant a renovar el títol.
Bon tercer temps a l’Enovin de Ripollet, on els integrants blaugranes van gaudir del sopar. Sort per la final a 4 i gràcies en Gaby per la convidada a cava. Ens retrobem l’any vinent!!